Koof

Een koof is een afwerking die wordt gebruikt om kabels, leidingen of afvoerleidingen te verbergen. Of u nu een ventilatiebuis af wilt dekken, de elektriciteitsleiding minder in zicht wil hebben of simpelweg een afzuigkap koof om een kookafzuiging wilt creëren: Unipanel leent zich uitstekend voor het maken van een koof in bijvoorbeeld de keuken bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. U kunt de koof ook voorzien van extra’s, zoals een sierlijst. Of een koof met spotjes langs het plafond plaatsen voor (extra) verlichting.

   

Onzichtbare afwerking

Unipanel biedt een compleet afwerkingsconcept waardoor plamuren, schuren en schilderen vanaf nu verleden tijd zijn. Het concept bestaat uit een bitje, schroeven, afwerkdopjes en een sealer. Deze speciale materialen zorgen er samen voor dat de schroeven onzichtbaar worden afgewerkt. U schroeft het paneel vast en in het schroefgat drukt u de Unipaneldopjes. Zo levert u uw product egaal én snel af.

Demontabel

Een ander voordeel van Unipanel is de eenvoudigheid waarmee u de koof kunt demonteren. Bij service- en onderhoudswerkzaamheden is het van belang dat u achter een koof kunt kijken zonder dat de koof beschadigd raakt.

Bij Unipanel kunt u de dopjes en de schroeven eenvoudig tijdelijk verwijderen. Na de werkzaamheden monteert u de panelen op reguliere wijze. De koof staat zo onbeschadigd en snel weer op z’n oorspronkelijke plek.

Unipanel Koof voorbeeld

Ervaar het zelf

▼ Hieronder is het resultaat te zien van een koof in de keuken. Sleep zelf de pijl van rechts naar links om de voor- en na-situatie met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kunststof Unipanel panelen aan elkaar te bevestigen. Zo kunt u de panelen bijvoorbeeld haaks op elkaar plaatsen, waarbij de voorkant van de koof over de onderkant heen valt. Het is ook mogelijk om de hoek in verstek te maken.

Vraag een gratis productpakket aan

Het Unipanel productpakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, schroeven en afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met voorbeelden van toepassingen, producteigenschappen en verwerkingsvoorschriften.

Gratis productpakket