Grootschalige renovatie vakantiepark Landal Hellendoorn

Negentig vakantiehuizen op Landal-park De Hellendoornse Berg krijgen een renovatiebeurt. Een omvangrijke klus die in totaal zo’n anderhalf jaar in beslag neemt. Voor het parkbeheer is het dan ook van belang dat de renovaties zo min mogelijk overlast geven op het park. “Ook daarom gingen we voor Unipanel.”

   

Van hout naar Unipanel

Duurzaam bouwmateriaal, weinig overlast en een makkelijke verwerking: dat was waar Jaap Hadderingh van de onderhoudscommissie van het vakantiepark naar zocht. Waar de renovaties op het park voorheen altijd in één adem werden genoemd met het gebruik van houtmateriaal, is dat nu niet meer de norm. Unipanel is nu het meestgebruikte materiaal tijdens de renovatieronde.

“Je ziet gewoon dat de verf nu al afbladdert. Dat moet eigenlijk nog niet kunnen nu”, vertelt Jaap terwijl hij over het park loopt en de huisjes zorgvuldig inspecteert. Als voorzitter van de onderhoudscommissie van het vakantiepark is hij altijd opzoek naar mogelijkheden en oplossingen voor de staat van onderhoud. Eén van de meest recente ontwikkelingen is de introductie van grootschalig gebruik van het universele bouwpaneel van Unipanel.

Korte termijn vs. lange termijn: een rekensom

Negentig huisjes krijgen deze ronde Unipanel op het huis. Dat is iets minder dan de helft. “Maar er sluiten steeds meer mensen aan”, merkt Jaap.

Voor dit project wordt Unipanel veelzijdig ingezet. Als boeideel, dekveer, dakkapelbekleding en als dakrand. Daarnaast worden de bijbehorende kant-en-klare sierlijsten van Unipanel gebruikt. Huiseigenaren die de huisjes verhuren kiezen zelf of ze mee willen doen. Jaap adviseert hierin.

“Wij tellen mee. Hout is in beginsel goedkoper, maar vraagt meer onderhoud. En wat veel mensen verbaast, is dat je eigenlijk nauwelijks het verschil tussen kunststof en hout ziet. Je behoudt dus de uitstraling van het huis, maar omdat het materiaal niet rot en niet geschilderd hoeft te worden, hoef je in de toekomst minder onderhoud te plegen als je kunststof gebruikt. Op de lange termijn ben je dus veel goedkoper uit. En ook niet onbelangrijk voor ons: minder onderhoud betekent minder overlast voor de vakantieganger.”

Bekijk meer projecten met Unipanel

Vraag een gratis productpakket aan

Het Unipanel productpakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, schroeven en afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met voorbeelden van toepassingen, producteigenschappen en verwerkingsvoorschriften.

Gratis productpakket