Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meestgestelde vragen over het product Unipanel, de bewerkingsmogelijkheden en de mogelijke toepassingen.

Welke maten zijn er?

Het Unipanel bouwpaneel is standaard16 mm dik en is verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

Breedte Lengte
185 mm 290 cm 580 cm
235 mm 290 cm 580 cm
285 mm 290 cm 580 cm
385 mm 290 cm 580 cm
610 mm 290 cm

De maximale afmeting van een Unipanel paneel is 61 x 290 cm.

Unipanel is alleen in vaste afmetingen leverbaar, zie de tabel hieronder.

Breedte Lengte
185 mm 290 cm 580 cm
235 mm 290 cm 580 cm
285 mm 290 cm 580 cm
385 mm 290 cm 580 cm
610 mm 290 cm

Wanneer u Unipanel panelen onderling wilt verlijmen, kunt u gebruik maken van lijmen die geschikt zijn voor PVC. Informeer hiervoor bij uw lijmleverancier. Zonder andere opties uit te sluiten, hebben wij vooral goede ervaring met montagelijmen op basis van SMP.  Wilt u een Unipanel-paneel verlijmen met hout? Raadpleeg dan het Unipanel lijmadvies en volg het stappenplan.

De lijmverbinding heeft een treksterkte van 1,1 N/mm2. In verband met de in BRL 4101 deel 7 voorgeschreven veiligheidsfactor 4 dient men voor de berekening echter een (trek)sterkte van 0,27 N/mm2 te hanteren. Uitgaande van de geadviseerde lijmhoeveelheid kan men stellen dat bij normale toepassing ruimschoots wordt voldaan aan de eisen zoals gesteld in de NEN-EN 1991-1-4 (voorheen NEN 6702).

Gedurende de eerste 24 uur na de applicatie is de lijm nog niet in staat de gevraagde

bevestiging te realiseren en dient de FoamTape met een treksterkte van 0,27 N/mm2 (of een andere voorziening) deze functie over te nemen. Hierbij wordt ervan uitgegaan, dat het aanbrengen van gevelbeplating niet zal plaatsvinden tijdens extreme weersomstandigheden en dat deze extreme omstandigheden evenmin binnen 24 uur worden verwacht. Indien hierover twijfel bestaat kan een aanvullende tijdelijke voorziening (in de vorm van klemblokjes o.i.d.) uitkomst bieden.

Unipanel biedt levenslange garantie tegen delamineren en rotten, doordat het geen vocht opneemt. De levensduur wordt dus vooral bepaald door de esthetische uitstraling. Hoe lang dit precies is valt moeilijk te zeggen, maar aangezien vuil zich nauwelijks hechten en het paneel goed afwasbaar is door het gladde oppervlak, zal Unipanel normalerwijze de levensduur van de woning overschrijden.

Aan Unipanel zijn UV-stabilisatoren toegevoegd. Hierdoor is het materiaal kleurvast en UV-licht bestendig.

Unipanel biedt levenslange garantie tegen delamineren en rotten, doordat het geen vocht opneemt.

Door een uniek productieproces heeft het kunststof een constante dichtheid en een glad en mat oppervlak. Hierdoor kan vuil zich nauwelijks hechten en zijn de panelen goed afwasbaar.

Unipanel bouwpanelen zijn verkrijgbaar via de professionele bouwmaterialenhandel. Op onze website kunt u op basis van uw postcode en huisnummer het dichtstbijzijnde verkooppunt zoeken.

Via onze website kunt u een gratis promotiepakket aanvragen, met daarin een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, Unipanel schroeven en Unipanel afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met producteigenschappen, verwerkingsvoorschriften en brutoprijzen.

De Unipanel afwerkdopjes zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met de Unipanel schroef, per 100 stuks in een doosje verpakt.

Bent u particulier? Dan kunt u voor advies op locatie terecht bij een aannemer of timmer-/klussenbedrijf bij u in de buurt.

Bent u professional? De professionele bouwmaterialenhandel en aluminium- en kunststofraambedrijven die Unipanel verkopen, kunnen u voorzien van het juiste advies.

Tevens kunt u voor telefonisch advies contact opnemen met onze afdeling klantenservice via klantenservice@heering.eu of 0523 – 615 631.