Dakrand

Het kunststof bouwpaneel van Unipanel is uitermate geschikt om als dakrand te monteren. Dankzij de unieke samenstelling neemt Unipanel, in tegenstelling tot multiplex of Western Red Ceder, geen vocht op. Dit biedt levenslange garantie tegen delamineren en rotten. Daarnaast is het materiaal kleurvast, UV-licht bestendig en kan op dezelfde manier bewerkt worden als hout.

   

Geschikt voor elke situatie

Elk project is uniek en vraagt om een specifieke toepassing. Of het nu gaat om plat dak van een garage, uitbouw of dakkapel, of een hellend dak van een woning of schuur; in elk van deze situaties kunt u Unipanel toepassen voor de dakrand. Ook behoren zowel een dakrand zonder overstek als een dakrand met overstek tot de mogelijkheden.

 

Onzichtbare afwerking

Unipanel biedt een compleet afwerkingsconcept, waarmee plamuren, schuren en schilderen vanaf nu verleden tijd zijn. Het concept bestaat uit een bitje, schroeven, afwerkdopjes en een sealer.

Het bitje, dat speciaal is ontwikkeld voor de Unipanel schroeven, zorgt ervoor dat de schroeven 5 mm in het paneel worden verzonken en dat het paneel niet beschadigd tijdens het schroeven.

De Unipanel afwerkdopjes, die van hetzelfde materiaal gemaakt zijn als het paneel zelf, passen dankzij hun conische vorm precies in het schroefgat en zorgen zo voor een onzichtbare afwerking.

De dopjes zijn bevestigd op een plastic strip, wat voorkomt dat de dopjes over de bouwplaats rollen wanneer u de verpakking opent. Met de Unipanel sealer kunt u de gezaagde kanten coaten en beschermen tegen vuilaanhechting.

Op deze manier levert u het project dus kant en klaar op!

Eenvoudig uitlijnen

Verwerkt u één lang Unipanel paneel of meerdere korte panelen aan elkaar tot dakrand? Dan is het uitlijnen van de panelen waarschijnlijk een moeilijke en tijdrovende klus. Lange panelen kunnen doorhangen en achterconstructies zijn veelal niet 100% waterpas. Met de zogenaamde ‘blinde montage’ monteert u de panelen snel en eenvoudig.
U monteert eerst een aluminium uitlijnprofiel, hangt vervolgens de panelen die voorzien zijn van een voorgefreesde sponning in het profiel, en schroeft tenslotte de panelen vast. Dankzij de ventilatieclips, die u in het uitlijnprofiel klikt, ventileert het paneel zonder dat hier freesbewerkingen of ventilatielatten voor nodig zijn.

Vraag een gratis promotiepakket aan

Het Unipanel promotiepakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, Unipanel schroeven en Unipanel afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met producteigenschappen, verwerkingsvoorschriften en brutoprijzen.

Gratis promotiepakket