Frezen

Of u nu een dakrand wilt voorzien van een sierlijst of een ornament of uilenbord wilt plaatsen op het dak; Unipanel leent zich uitstekend voor freesbewerkingen.

   

Bewerkingsadvies

In tegenstelling tot hout heeft Unipanel geen nerfstructuur; het paneel is volledig uniform van samenstelling. Het freest dus hetzelfde over zowel de lengte- als de breedterichting van het werkstuk. Bovendien is het materiaal zachter dan houten plaatmateriaal, waardoor freesbewerkingen veelal in één werkgang uitgevoerd kunnen worden.

Unipanel kan gefreesd worden met voor hout geschikte freesbeitels en bitjes. Maak bij grote hoeveelheden gebruik van wolfraamcarbide-gereedschap om vroegtijdige slijtage van het zaagblad te voorkomen.

Houd bij het snijden met handgereedschap een gelijkmatige snelheid aan voor het mooiste resultaat. Het toerental heeft weinig effect op de freeskwaliteit.

Unipanel bewerking frezen

Indien u de mogelijkheid heeft om een variabel toerental in te stellen, kies dan een toerental van 15.000 RPM. Dit produceert fijn stof, wat makkelijker op te zuigen is. Verwijder stof regelmatig om te voorkomen dat er overmatige warmteopbouw ontstaat, anders bestaat de kans dat het stof met het materiaal versmelt.

Zorg bij machinaal frezen voor een goede afzuiging. Doordat de statisch geladen deeltjes vastkleven aan het gereedschap, kan dit leiden tot warmteopbouw. Zorg tevens voor scherp gereedschap. Bot gereedschap kan leiden tot teveel warmteopbouw.

 

Vraag een gratis productpakket aan

Het Unipanel productpakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, schroeven en afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met voorbeelden van toepassingen, producteigenschappen en verwerkingsvoorschriften.

Gratis productpakket
Unipanel productpakket