Grote renovatieklus in Bergen

Tijdens een oriëntatieronde voor de meest geschikte bouwpanelen voor een renovatieproject, maakte uitvoerder Tom Weeren van bouwbedrijf BILTZ kennis met Unipanel. Voor zowel de dakranden als bekleding van de meterkast zette hij het kunststof bouwpaneel in. En dat was ‘best spannend’, aangezien het de eerste klus zou zijn met Unipanel. Maar als het aan Tom ligt, was dit zeker niet de laatste keer: “Ik denk dat ik nog véél meer met dit bouwpaneel kan!”

   

Beste tijd gehad

Tom Weeren is uitvoerder bij BILTZ, een Amsterdams bouwbedrijf. Voor dit renovatieproject van meerdere duplexwoningen aan de Jaap Wijandsweg in Bergen gaf woningcorporatie Kennemer Wonen het bouwbedrijf de opdracht om de dakranden en buitenhuisbekleding te renoveren. “De oude boeidelen van de woningen bestonden uit hout en hadden hun beste tijd gehad”, vertelt Tom. “Dat gold ook voor de bekleding van de meterkast, die bij deze duplexwoningen aan de buitenkant zit.”

Tom wist precies welke kenmerken hij minstens terug wilde zien in de bouwmaterialen die hij zou gebruiken. “We zochten iets wat weinig onderhoud zou vragen, snel in de verwerking zou zijn, niet geschilderd hoefde te worden, maar waar eventueel wél kleur op aangebracht zou kunnen worden. En het moet dan natuurlijk ook nog strak en goed ogen.”

 

Zoektocht naar duurzame producten

Het bedrijf was voorheen niet bekend met de mogelijkheden van Unipanel. De werkvoorbereider van dit renovatieproject kreeg bij toeval een proefmonster van bouwpaneel Unipanel onder ogen en speelde dit na een kleine uitleg door aan Tom, die er vervolgens verder onderzoek naar deed.

Na een uitgebreide toolbox uitleg van Stiho en Heering Kunststof Profielen besloot Tom ervoor te gaan. “Dat kwam door de montage van de schroef”, vertelt Tom. “Wel een gok hoor”, vervolgt hij serieus.

“Unipanel was voor ons vrij nieuw en we hadden geen idee wat ons te wachten stond. Daarom besloten we in eerste instantie alleen de boeiboord te gebruiken en de zijkanten van de meterkast met Trespa te bekleden.”

Unipanel Biltz bouw dakrand

Frezen, schuren, zetten

Tom ging aan de slag met Unipanel en glundert: “Alle jongens waren enthousiast toen ze dat spul in handen kregen. Het materiaal is hartstikke handig in de verwerking. Het mooiste is dat je Unipanel blind kan vastschroeven. Een afwerkdopje erin, en je hebt gewoon een mooi strak boeideel.”

Tom gaat er vanuit dat Unipanel lang mee zal gaan. Maar, vertelt hij erbij, je moet het wel zelf netjes houden. “Ik zou zeggen: zelf af en toe even een lappie langs je gevel halen tegen het groen, en je hebt er verder geen werk aan.”

Om toekomstig vuil op de panelen te beperken, behandelt het bouwbedrijf in de voorbereiding de kunststof panelen met de sealer van Unipanel. “Zodat het vuil minder hecht aan de freeskanten.”

Unipanel Biltz bouw onderhoud

‘Een 9!’

Het renovatieproject is inmiddels opgeleverd en de eerste klus met Unipanel zit erop voor bouwbedrijf BILTZ. Tijd om de eindbalans op te maken. Tom lacht: “Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat en ik zou Unipanel zeker aanbevelen voor renovatieprojecten. Ik geef het product zelfs een 9!” Is dan álles perfect verlopen? “We werken de kopse kant van de achterconstructie af met Unipanel. De achterconstructie is echter niet helemaal haaks. Ik zie dus af en toe een golfje. Maar dat zat ‘m in het regelwerk”, vervolgt hij.

Als het aan Tom ligt, is dit zeker niet de laatste keer dat hij gebruik maakt van Unipanel. “Op dit moment ben ik me aan het verdiepen aan wat er nog meer kan met Unipanel. Ik denk namelijk dat er nog veel meer mogelijk is.”

Unipanel Biltz bouw gevel

Bekijk meer projecten met Unipanel

Vraag een gratis productpakket aan

Het Unipanel productpakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, schroeven en afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met voorbeelden van toepassingen, producteigenschappen en verwerkingsvoorschriften.

Gratis productpakket
Unipanel productpakket