Dakkapel op nieuwbouw Den Haag

René van Haasteren woont in de nieuwe wijk Vroondaal in Den Haag. Een wijk met een typische Haagse architectuurstijl zoals in het Haagse Statenkwartier of de Archipelbuurt. Om zijn nieuwe huis helemaal af te maken, plaatste hij een dakkapel. Het resultaat? Een dakkapel van Unipanel, geheel in stijl van de rest van de wijk: strak, maar karakteristiek.

   

Uitbreiding met dakkapel

De woning van René werd in juli 2018 opgeleverd. Kort daarna besloot hij de zolder te voorzien van een dakkapel. Die dakkapel wilde hij laten plaatsen in dezelfde stijl als de rest van de wijk. Je zou misschien verwachten dat hij als medewerker van Houtwerf, een internationale groothandel in hout, zou kiezen voor houten bekleding van zijn dakkapel. Tóch viel zijn keuze op kunststof.

 

Een rekensom

Een kleine rekensom gaf voor René uiteindelijk de doorslag voor het gebruik van kunststof. “Onze dakkapel ligt op het zuidwesten en is hoog op het huis geplaatst. Als je dan eens per 3 à 4 jaar een schilder moet laten komen, dan wordt dat best een duur financieel plaatje. Wij wilden daarom een product dat geen onderhoud nodig heeft, maar wel beschikt over de eigenschappen van hout.”

 

Keuze voor Unipanel

René koos voor Unipanel, een universeel toepasbaar bouwpaneel dat de eigenschappen van hout en de voordelen van kunststof verenigt. Het paneel is een vervanger van mulitplex en Western Red Cedar. René kende Unipanel van het assortiment van zijn werkgever Houtwerf.

“Wat mij vooral aansprak, was dat het materiaal te frezen is en je de schroeven met afwerkdopjes goed en makkelijk kan wegwerken,” vertelt René.

Unipanel dakrand

“Geen verschil”

Voor de dakrand en de afwerking naast de kozijnen gebruikte René het Unipanel-bouwpaneel. En om het plaatje af te maken, plaatste hij een sierlijst boven aan de dakrand.
Omdat Unipanel voor hem nog een onbekend product was, vond hij het toch wel spannend om het toe te passen in praktijk. Hij besluit: “Het resultaat mag er zijn. We zijn er super tevreden over. En je ziet ook eigenlijk helemaal geen verschil ten opzichte van de houten versies die in de buurt geplaatst zijn.”

Unipanel dakkapel

Bekijk meer projecten met Unipanel

Vraag een gratis productpakket aan

Het Unipanel productpakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, schroeven en afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met voorbeelden van toepassingen, producteigenschappen en verwerkingsvoorschriften.

Gratis productpakket
Unipanel productpakket