Zagen

Unipanel is zowel handmatig als machinaal uitstekend te zagen met gangbare houtbewerkingsgereedschappen. Door het zagen in verstek kunt u, net zoals met houten plaatmateriaal, nette hoekverbindingen maken. Ook het zagen met behulp van een decoupeerzaag behoort tot de mogelijkheden. Dit biedt veel vormvrijheid. Indien gewenst kunnen minder nette zaagsneden worden bijgewerkt met schuurpapier korrel 220.

   

Het juiste zaagblad

Bij het zagen van grote hoeveelheden is het gebruik van zaagbladen met wolfraamcarbide-zaagtanden aan te bevelen. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage van het zaagblad.

Let op: Als u een zaagblad met teveel zaagtanden gebruikt, kan er teveel warmte-ontwikkeling ontstaan en is er kans op een minder nette zaagsnede. Wilt u dit voorkomen, dan bevelen we een zaagblad met minder tanden aan.

Hoewel de keuze voor het zaagblad niet zeer kritisch is, kunnen wij als richtlijn een 300 mm negatief getand zaagblad met 32 tanden aanbevelen, met een snijhoek van 0 tot 5 graden.

Unipanel bewerking zagen
Unipanel schuren

Afwerking zaagkanten

Om vuilaanhechting op de gezaagde kant te voorkomen, kunt u deze afwerken met de sealer van Unipanel. De zaagkant dient geschuurd, vetvrij, schoon en droog te zijn voordat u start met het aanbrengen van de sealer.

Voordat u de sealer gebruikt, dient u deze goed te schudden. Breng de sealer aan door een ril op de zaagkant te doseren, en verdeel deze ril door te kwasten of te rollen. Herhaal dit zodra de eerste laag voldoende is opgedroogd, zodat er uiteindelijk twee lagen zijn aangebracht.

Vraag een gratis productpakket aan

Het Unipanel productpakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, schroeven en afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met voorbeelden van toepassingen, producteigenschappen en verwerkingsvoorschriften.

Gratis productpakket
Unipanel productpakket