BAM Nieuwleusen - Unipanel naar nieuwe hoogtes!

De houten dakranden aan het kantoor van BAM in Nieuwleusen waren aan vervanging toe. De verhuurders van het pand waren op zoek naar een onderhoudsarme oplossing, zodat ze af zouden zijn van het periodieke onderhoud. Ze hadden de keuze tussen aluminium, Trespa en Unipanel. Bouwbedrijf Roel Vos heeft BAM geadviseerd om voor Unipanel te gaan. “Met Unipanel konden we zorgen dat de stijl van de dakrand behouden zou blijven. Daarnaast is Unipanel onderhoudsarm, blind af te werken, én het geeft de dakrand meteen een frisse look. Bovendien was Unipanel prijstechnisch ook het meest interessant!

   

Omvang project

Er moesten behoorlijk wat meters gemonteerd worden en dat op een flinke hoogte! Gelukkig kon Vos gebruik maken van de  steiger die er al stond voor het metselwerk.

“In totaal hebben we ongeveer 100 vierkante meter aan Unipanel bouwpanelen gebruikt om de dakrand te maken. Al met al zijn we met twee man 10 dagen bezig geweest.”

Vos heeft de dakranden in oude glorie hersteld. Bij de originele houten dakranden zaten om de meter sierblokken gemonteerd, dit was met Unipanel zeer goed te reproduceren.

“De sierblokken hebben we in onze werkplaats gezaagd en gelijmd tot blokken van 48 mm en vervolgens weer strak gezaagd. De panelen zelf hebben we half houts-gefreesd, zodat er geen doorgaande naden tussen de panelen zitten.

Unipanel frezen
Unipanel sierblokken BAM Nieuwleusen

Werken met Unipanel

Vos heeft dus een deel van het werk kunnen voorbereiden in de werkplaats, dat scheelt op locatie natuurlijk veel tijd! Over de bewerkingsmogelijkheden van Unipanel is Vos ook zeer te spreken.

Het fijne aan Unipanel is dat we er geen speciaal gereedschap voor nodig hebben. We kunnen het bewerken met hetzelfde gereedschap als we voor hout gebruiken. Het freest, zaagt en lijmt net zo makkelijk! Het is wel belangrijk om enigszins voorzichtig te werk te gaan om het materiaal niet te beschadigen.”

De komende jaren heeft BAM geen omkijken meer naar het onderhoud aan de dakranden. Daarnaast besparen ze veel geld op het periodieke onderhoud, omdat Unipanel niet geschilderd hoeft te worden. Af en toe reinigen vanaf het dak is voldoende om de panelen er nog jaren als nieuw uit te laten zien.

“We hopen dat de panelen er nog minimaal 10 jaar zo uit blijven zien. Het grote voordeel ten opzichte van hout is natuurlijk dat het niet gaat rotten. Ik denk dus zeker dat we de 10 jaar gaan redden!”

Unipanel dakranden BAM Nieuwleusen

Bekijk meer projecten met Unipanel

Vraag een gratis productpakket aan

Het Unipanel productpakket bevat een monster van het Unipanel paneel, een Unipanel bitje, schroeven en afwerkdopjes. Daarbij zit een productblad met voorbeelden van toepassingen, producteigenschappen en verwerkingsvoorschriften.

Gratis productpakket
Unipanel productpakket